top of page

Lige om lidt bliver jeg afsløret…

Er du nyuddannet og jobsøgende? kender du også følelsen af, at du på trods af, at du står med en masse viden, gode erfaringer og kompetencer, stadigvæk er bange for, at du i dine ansøgninger måske lover mere end du i virkeligheden kan holde? lad mig prøve at forklare:


Jeg hedder Ida og blev kandidat i sommers sidste år. I december og januar har jeg sammenlagt været i 8 ugers praktik som kommunikationsmedarbejder ved COLO A/S, herunder COLO HR Konsulentuddannelsens første forløb i København.


I løbet af det halve års tid, der er gået efter, at jeg blev færdig med min uddannelse, har jeg været ledig i dagpengesystemet, og jeg har skrevet virkelig (som i VIRKELIG) mange jobansøgninger. Og helt ærligt, jeg synes det er mega hårdt at være på dagpenge og skrive ansøgning efter ansøgning, som jeg enten ikke får svar på, eller som jeg flere gange end omvendt oplever at få afslag på. At være ledig i dagpengesystemet, er bare det mest ufyldestgørende ”job”, jeg har haft. Men sådan er gamet.Under min jobsøgning har jeg ofte siddet med en følelse af, at jeg måske i virkeligheden slet ikke kan leve op til min cand.mag.-titel og alle de fine ting, der står på mit CV. Jeg har sammenlignet mig meget med dem af mine venner, der gik direkte fra uddannelse til job og tænkt, at jeg jo må gøre et eller andet forkert. Dernæst rammes jeg af frygten for, at alt dette selvfølgelig bliver opdaget til en evt. samtale – eller endnu værre efter, at de har ansat mig. Også selvom jeg gang på gang får ros og både venner, familie og tidligere kollegaer og får fortalt, at jeg sagtens kan leve op til det, jeg skriver i mine ansøgninger og på mit CV. Hvis disse følelser i forvejen ikke er fremmede for en… ja, så er jobsøgning som ledig nok ikke det, der kan hjælpe dig af med dem.


I løbet af min praktik har jeg tænkt meget over denne ”lige om lidt afslører de mig”-følelse. Og jeg er faktisk blevet afsløret… men af mig selv. For jeg har fundet ud af, at jeg helt konkret faktisk godt kan løse rigtig mange betydningsfulde opgaver, netop på baggrund af min faglighed og erfaring fra studiejobs. Selv når det gælder specifikke opgaver, jeg ikke før har stået overfor, har jeg kunne mærke, at det netop er det, jeg har med mig fra tidligere, der har gjort, at jeg har kunne løse opgaven.


Lige om lidt er min praktik hos COLO slut, og jeg er på flere måder blevet klogere. Jeg har også fået et job, så når jeg siger farvel her, så starter endnu en ny hverdag et andet sted. Selvfølgelig er jeg spændt, men jeg er faktisk ikke længere så bange for at blive ”afsløret”.


Så et godt råd herfra (ingen har spurgt, men I får det alligevel); hvis du sidder og føler dig lidt uduelig i livet som ledig på dagpenge så udnyt muligheden for komme praktik – det er klart det, jeg har fået allermest ud af!


Artikel af: Ida Maria Kofoed Jakobsen


139 views0 comments

Comentarios


bottom of page