top of page

Fællesskab, netværk og vejen ind i det første HR job

Det er lidt af det, COLO HR Konsulentuddannelsen byder på. Vi har talt med Mathilde Simoni, der har delt ud af sine erfaringer fra COLO HR Konsulentuddannelsen. Vi håber det kan inspirere andre, der overvejer en karriere inden for HR og selvfølgelig også de virksomheder, der sidder derude og læser med - for nogle af jer står måske med et HR-skuffeprojekt - og dertil er en COLO HR konsulent klart et styrkende initiativ.


Mathilde er netop dimitteret som HR konsulent. Hun startede i efteråret 2022 på det første hold i København, hvor hun hurtigt fik opbygget sig et meningsfuldt netværk i de andre HR konsulenter. Hertil fandt hun den virksomhed og HR-projekt, hun gerne ville kaste sig ud i og fik tilmed gjort et godt indtryk og gedigent stykke arbejde - for nu kan hun kalde sig ansat HR konsulent hos CBS, hvor hun gennemførte sit HR-projekt.


Mathilde har længe vidst, at hun gerne ville arbejde indenfor HR-feltet. Derfor gav det god mening, da Mathilde hørte om muligheden for at blive en del af COLO HR Konsulentuddannelsen:


“Jeg synes der er en virkelig god sammenhæng mellem min uddannelse og HR. Jeg ved gennem min uddannelse meget om Change Management og diversitet, og så synes jeg det er så spændende, at have med mennesker at gøre. I min ledighedsperiode, har jeg nærmest også kun søgt HR stillinger - det er det jeg gerne vil” fortæller Mathilde.I sit HR-projekt arbejdede Mathilde med onboardingmateriale hos CBS: “Jeg har været med til at lave fundamentet for onboardingplaner hos CBS, som nu kan sendes ud til de forskellige ledere rundt omkring i organisationen. Forinden implementeringen af onboardingplanerne havde jeg lavet nogle undersøgelser i form af 5 interviews med nye medarbejdere samt 2 ledere. Det gjorde jeg for at finde frem til de bedste løsninger for CBS. Derudfra har jeg udarbejdet nogle templates til introprogrammer, infomails og surveys til nyansatte, der kan hjælpe CBS med at evaluere på onbordingmaterialet efter 3 måneder. Jeg oplevede at mit arbejde blev taget godt imod, og de var glade for at få hjælp til, hvordan onboarding kan implementeres bedst i lige præcis deres organisation.” Fortæller Mathilde.


Selvom Mathilde er landet i en HR stilling, er det ikke kun det, hun har armene oppe i luften over: “Den største gevinst, som jeg fik gennem COLO HR Konsulentuddannelsen, er helt klart det netværk jeg har fået. Man får et virkelig godt netværk i de andre HR konsulenter. Det er rart at have nogen omkring en, der står i præcis samme situation - man starter alle med en form for frustration over at være jobsøgende og forsøge at finde sin plads på arbejdsmarkedet og man kommer ligesom igennem mange af de samme faser sammen, i løbet af tiden på COLO HR Konsulentuddannelsen.” Fortæller Mathilde. For Mathilde blev COLO HR Konsulentuddannelsen starten på hendes HR karriere, hvor hun kan arbejde med det hun er god til: “Helt generelt er noget af det jeg virkelig godt kan lide ved HR, at man er med til at få det bedste frem i mennesker i organisationer. Min HR super power er klart, at jeg er god til at se tingende fra et diversitetsperspektiv. Jeg har en evne til at kunne tænke alle ind i ligningen - også selvom forskelligheden er stor.” Fortæller Mathilde.


Artikel af: Kristine Sundwall

178 views0 comments

Comments


bottom of page