top of page

Distancen mellem elitesport og HR var overraskende kort

Måske du har overvejet at gøre karriere indenfor HR - men tænker, at din faglige baggrund er rimelig langt derfra? Sandheden er, at vejen måske ikke er så lang, som du tror. På COLO HR Konsulentuddannelsen har vi flere forskellige faglige profiler - der er både psykologer, pædagoger, antropologer, arkæologer og meget andet godt. Fælles for HR Konsulenterne er dog, at de har en nærmest smittende passion for mennesker i trivsel.

Noget af det absolut bedste ved at stå på sidelinjen, og følge HR konsulenternes forløb, er at opleve dem finde samspillet mellem eksisterende evner og deres nyvundne HR-repertoire.

En af de HR Konsulenter, er Katrine Kofoed, der nyligt er færdiguddannet COLO HR Konsulent. Katrine har en baggrund indenfor sportsverdenen, med en kandidat i idræt og sundhed. I løbet af sin studietid, specialiserede Katrine sig indenfor talentudvikling og elitesport, som er emner, hun stadig har stor interesse i:

“I forlængelse af studiet har jeg sammen med tre medstuderende, startet en virksomhed: ‘Mind Your Talent’. Her var meget af det vi lavede ydelser indenfor; coaching, rådgivning og samtaler, og det har egentlig mindet meget om HR, men det tænkte jeg ikke over dengang, fordi jeg ikke havde ‘HR-sproget’ endnu.” Fortæller Katrine


Katrine har en helt særlig interesse for krydsfeltet mellem trivsel og præstation, og det var derfor heller ikke helt tilfældigt, at hun landede hos Pressalit, da hun skulle lave sit 6 ugers HR-projekt, i forbindelse med COLO HR Konsulentuddannelsen. Pressalit søgte en, der kunne tage stafetten og løbe afsted med blandt andet kompetenceudvikling - lige i Katrines boldgade:

“I de indledende samtaler med Pressalit blev vi ret hurtig sporet ind på emner som kompetenceudvikling og talentudvikling. Derfor har jeg i mit HR-projekt siddet med opgaver indenfor Kompetenceudvikling og Kompetancemapping. Jeg har både kigget på, hvordan de kompetencer, der er i en afdeling, kan mappes, hvilke kompetencer der er til stede i en afdeling, og hvilke kompetencer, der kan komme til at mangle på længere sigt. Her har jeg både kigget på de faglige og personlige kompetencer, “ fortæller Katrine.

Udover Kompetancemapping, er Katrine løbet afsted med; Strategisk Kompetenceudvikling: “Målet med at dykke ned i Strategisk Kompetenceudvikling hos Pressalit, var at se, om de kan udvikle flere kompetencer in house.” Fortæller Katrine. Hun tilføjer, at formålet med at gøre det in house er at sikre, at den nye viden eller evner en medarbejder får, er målrettet den enkelte organisation eller afdeling: “Ofte får man på et todages kursus en masse ny viden, som kan være vanskelig at implementere, når man kommer tilbage til skrivebordet, hvor de daglige rutiner og arbejdsopgaver kalder,” tilføjer Katrine.

Pressalit blev for Katrine lidt af et pletskud og omvendt. Hun oplevede at blive udfordret og kunne anvende sine eksisterende evner og nye HR-skills. Katrine blev forlænget 2 uger til at færdiggøre sit HR-projekt, der skal startes op som et pilotprojekt efter sommerferien 23. Katrine leder nu efter nye veje ind i HR og er meget åben: “For mig betyder det ikke så meget, om det er ad hoc, administration eller som HR Business Partner. Jeg vil gerne suge praktisk erfaring til mig og få mig en HR-ballast.” Fortæller Katrine afslutningsvis.

Vil du ligesom Katrine prøve kræfter med HR? Så kan du søge om muligheden for at blive en del af COLO HR Konsulentuddannelsen - du kan læse mere på www.colohrkonsulent.dk.


Artikel af: Kristine Sundwall

203 views0 comments

Kommentarer


bottom of page