top of page

COLO HR Konsulenterne kvalificeres til at arbejde i veletablerede HR-afdelinger - heriblandt ved BDO

Updated: Feb 7, 2023


De sidste år, har vi på COLO HR Konsulentuddannelsen uddannet omtrent 100 ret forskellige HR Konsulenter. Nogle nyuddannede, andre med erhvervserfaring og med en samlet bred uddannelsesbaggrund. Fælles for dem er dog, at de deler en smittende passion for mennesker i organisationer. Rådgivnings- og revisionsvirksomhed BDO, er en af de virksomheder, der igennem tiden har haft tre COLO HR Konsulenter ansat.


“Vi ansatte COLO HR Konsulenterne blandt andet på baggrund af den uddannelse, de havde fået gennem COLO HR Konsulentuddannelsen.”


Sådan fortæller Trine Remin Ankjær, partner og Chief People Officer ved BDO, som til dagligt har ledelsesansvaret for 14 HR-medarbejdere og er medlem af BDO Global People Comittee, der er med til at støtte og udvikle HR på det globale plan.


Det er heller ikke helt tilfældigt, at HR Konsulenterne har søgt mod BDOs HR-afdeling. HR-afdelingen i BDO arbejder nemlig målrettet med at understøtte forretningen. Ifølge Trine er HR en vigtig strategisk spiller i forbindelse med forretningsstrategien, hvilket blandt andet ses i arbejdet med Employer Branding:


“Det er vigtigt, at vi som virksomhed evner at tiltrække og fastholde de rette kompetencer. Set i det lys, er Employer Branding vigtigt, for at fortælle potentielle kandidater om vores virksomheds formål og ambitioner for kunder, samfundet og den enkelte.”


Dertil tilføjer Trine, at det strategiske arbejde med Employee Experience og ledelsen af de nye generationer også er noget der optager hende: “Noget af det jeg er nysgerrig på, er Employee Experience; altså hvordan optimerer vi rejsen - fra kandidaterne kontakter en virksomhed, til de forlader den igen. Vi kigger også på de nye generationer der kommer ind, og hvad det er for nogle ledelseskompetencer det kræver. Vi spørger os selv om vores organisation skal se anderledes ud? Og hvordan ser en god leder ud i de nye generationers øjne?”


Employer Branding og uddannelse af fremtidens ledere er også noget af det, som COLO HR Konsulenterne har haft fingrene nede i. I BDO har en af COLO HR Konsulenterne således arbejdet med Employer Branding, hvortil hun udarbejdede brandingbudgettet, samt aktiviteter der understøtter BDOs Employer Branding i tæt samarbejde med marketingsafdelingen. En anden konsulent var med til at assistere BDOs Academy Leadership – BDOs interne lederudviklingsprogrammer. Den tredje HR konsulent arbejder i dag med rekruttering og bevæger sig rundt i hele organisationen og hjælper ledere på tværs af forretningsområderne med at ansætte dygtige nye kollegaer. Trine fortæller:


“Nogle af HR Konsulenterne er unge og uden erhvervserfaring, og så er der andre, der har en anden erfaringsbaggrund end HR. For eksempel er en af HR Konsulenterne uddannet jurist og har tidligere ledelseserfaring. Han interesserede sig for HR og blev kvalificeret til at arbejde med HR gennem COLO HR Konsulentuddannelsen. Hans faglighed og baggrund er en genial kombination for os i BDO.”


Afslutningsvis fortæller Trine at: “Uddannelsen har givet HR Konsulenterne et afsæt i HR. Det afgørende var, at de havde et klart interesseområde indenfor HR og havde fået snust til et konkret HR-projekt, forinden deres ansættelse hos os. Jeg synes det er genialt tænkt at give HR den uddannelsesform, som I har gjort med COLO HR Konsulentuddannelsen.


Artikel af: Kristine Sundwall


149 views0 comments

Comments


bottom of page