top of page

DISC adfærdsprofiler - Typen: I

Updated: Jun 14, 2023

Et af de områder vi snuser til på COLO HR Konsulentuddannelsen, er personprofiler. På COLO HR Konsulentuddannelsen benytter vi DISC modellen; et forskningsbaseret profilværkstøj, som bruges til at beskrive menneskers individuelle adfærd, præferencer, styrker, udfordringer og potentialer. Teorien bag er grundlagt af psykolog og professor William Moulton Marston. Du kan læse mere om DISC adfærdsanalysen her: Hvad er DISC?

DISC profilerne består af fire adfærdsprofiler, nedenfor får du et indblik i adfærdsprofilen: I (Influence). Kan du spotte dig selv, dine kollager eller leder i beskrivelserne?

Adfærdstypen I

Før vi går i gang med profilbeskrivelsen af adfærdstypen I, er det vigtigt at understege, at personprofilerne er karikerede for at give en bedre forståelse af adfærdstyperne. Derudover bør man altid huske på, at vi hver især rummer elementer fra alle fire adfærdstyper, men at der vil være en overvægt af en, to eller tre af de fire adfærdstyper. Der er derfor ingen, som er et ”rent I”. Ydermere, skal det understreges, at profilbeskrivelsen giver en god forståelse af forskellige sider af adfærdstypen, men at den absolut ikke viser hele personligheden og bør derfor aldrig stå alene.


I for INDFLYDELSE

  • Inspirerende

  • Udadvendt

  • Spontan

  • Kreativ

  • Positiv

  • Optimistisk

  • Nysgerrig

  • Åben

  • Opmærksomhedssøgende

Styrker

Adfærdstypen ”I” er glad, underholdende og løfter naturligt stemningen i ethvert selskab. Kort sagt; I’et er den adfærdstype, som de fleste af os vil elske at have ved bordet til julefrokosten eller årets firmaarrangement. Ganske enkelt fordi I’et er sjov, venlig, charmerende og positiv. Deres positive indstilling, kombineret med en yderst positiv selvopfattelse og optimisme, gør dem usædvanligt modstandsdygtige overfor andres kritik og negative holdninger. Høje I’ere er ofte idéfulde, kreative og innovative mennesker. De elsker enhver form for udvikling, forandring, nytænkning og griber enhver chance for nye muligheder. I’erne er udadvendte, sociale mennesker, som ofte er gode til at netværke. Er du med på adfærdstypen Is mange idéer og nyeste påfund? Er du kvik i replikken og har let til grin? Er du med på den værste, når den underlige og triste bedemandsstemning på kontoret skal løftes og klar på at lytte mere end du taler? Så bliver du hurtigt en del af adfærdstypen Is omfangsrige inderkreds.


Motivation

Adfærdstypen I elsker forandringer og nye udfordringer, så giv dem gerne et nyt projekt i hånden og du vil på ingen tid stå med en masse brainstorming og kreative idéer. Der er fuld fokus på det nye og visionære med en masse positiv energi og høj entusiasme. Jo mere nytænkende, vild eller spontan opgaven er, desto mere energisk og optimistisk vil du opleve adfærdstypen I. Dog har de behov for positive og inspirerende rammer, hvor de ikke bliver afbrudt med kritik, negativitet og skepsis. De nyder social opmærksomhed og derfor bør det undgås at placere dem i et trist og kedeligt kontor, isoleret fra fælleskabet. De elsker prestige og statussymboler. Hvis du vil holde motivationen oppe hos adfærdstypen I, så overrask dem gerne med en iøjnefaldende præmie under firmaarrangementerne som belønning for deres indsats.


Sådan kommunikerer du effektivt med adfærdstypen I

Adfærdstypen I har en meget spontan, jovial og uformel kommunikationsstil. De er meget beskrivende og farverige i deres sprogbrug, hvilket de flittigt bruger, til at inspirere og engagere andre. Omvendt kan det være en udfordring for os andre at fastholde deres opmærksomhed, på det vi ønsker at kommunikere. Søg derfor at tage styringen i samtalen, hvis du ønsker at få dit budskab igennem. For at kommunikere effektivt med adfærdstypen I, er det vigtigt at lytte og deltage i samtalen, giv dem gerne alt din opmærksomhed. Det vil de elske! Humor kan også med fordel bruges for at fastholde deres opmærksomhed. Det vigtigste er dog, at man er positiv, imødekommende og åben overfor nye idéer. Tal gerne ind i muligheden for at være først med det nye, så har du I’ets fulde opmærksomhed. Lykkes det med ovenstående, vil du ikke alene få dit budskab igennem, men også vinde en person, som prioriterer sammenhold, venlighed og smitter andre med deres positive livssyn.

Udfordringer

For nogle kan adfærdstypen I måske opfattes som en elendig lytter, selvoptaget og overfladisk. Visse personer vil måske endda betegne dem som impulsive, ukoncentrerede og med en mund der aldrig står stille. De fylder meget i rummet, hvilket for nogle kan føles overvældende. På trods af deres positive selvopfattelse og modstandsdygtighed overfor kritik, kan det dræne dem, hvis de over en længere periode føler, at de står udenfor fællesskabet, føler sig afvist eller får et nej. Det høje I har en naturlig evne til at løfte stemningen, men det kan føles som en lang kamp for dem, hvis arbejdsmiljøet generelt har en negativ og kritisk tilgang til opgaverne. I’et bryder sig ikke om detaljerede og skemalagte rutineopgaver og formaliteter, hvor deres kreativitet og nytænkning ikke får lov at udfolde sig og blomstre. Disse typer opgaver føles hurtigt trivielle og kedelige. Hvis I’et pludselig mister sit energiske, optimistiske og positive livssyn, er det formentlig grundet ovenstående faktorer.

Artikel af: Diadem Yildirim

60 views0 comments

Comments


bottom of page