top of page

COLO HR-konsulentuddannelsen bygger på selvtilliden hos HR-konsulenterne.

I hjertet af COLO HR-Konsulentuddannelsen, bor der et princip om, at vi skal have opbygget alle de spirende HR-konsulenter. Som en del af COLO HR-konsulentuddannelsen, skal de klædes på til HR-stillinger, kunne negle jobsamtaler, finde mod og turde udkomme og lave larm for det de kan, networke, stille udfordre spørgsmål og finde vej i, hvordan de kan bruge deres eksisterende evner, viden og uddannelsesbaggrund ind i HR-feltet.


En af de HR-konsulenter, der virkelig føler sig ramt af et selvtillidsboost og som har fundet sin HR-hylde, er Maria Højberg. Maria har en bred baggrund indenfor både psykologi, kommunikation og filosofi og så har hun altid tænkt, at hun skulle bruge sine evner og interesse i mennesket og de svære samtaler - dog er det er først nyligt, hun fandt ud af, at HR gav god mening ind i det hun virkelig er god til:


“Jeg har længe været ret interesseret i den svære samtale, men jeg havde faktisk oprindeligt tænkt det i en helt anden kontekst end HR. Det der virkelig kickstartede min interesse og troen på, at jeg vil noget med det, var i en stilling jeg fik lige efter min bachelor. Det var en skjult HR-stilling, forklædt som kommunikationskonsulent, hvor jeg virkelig fik lov til at gøre en forskel for trivslen på arbejdspladsen. Jeg har også tidligere været i praktik som bedemand, og overvejet om jeg skulle arbejde på et hospice. Fælles for det jeg tidligere har beskæftiget mig med er, at der sidder nogle mennesker på den anden side, som har behov for at blive talt med. Jeg synes virkelig at konflikthåndtering og den svære samtale er fedt - og derfor giver HR også rigtig god mening.” Fortæller Maria.Maria oplevede også, at hun til sin seneste jobsamtale kunne sende en kærlig tanke til en af underviserne på COLO HR-konsulentuddannelsen - Pia Werther Jeppesen. Maria blev nemlig spurgt, hvordan hun ville gribe de svære samtaler og afskedigelser an:

“Jeg tænker tit på undervisningen om de svære samtaler. Til min seneste jobsamtale sendte jeg Pia en kærlig tanke. Jeg huskede tydeligt, at Pia fortalte om vigtigheden af at forberede sig grundigt inden en svær samtale, hvilket betød, at jeg i mit svar kunne forklare, at vi jo først og fremmest bliver nødt til at holde os til ‘beviserne’ og grundene til, at samtalen finder sted. Jeg forklarede om de procedurer og tiltag, jeg mente var nødvendige at have styr på inden samtalen, og understregede at selve samtalen jo samtidig burde foregå med respekt og omtanke for den anden. Her følte jeg virkelig at jeg var blevet rustet til at give et reflekterede svar, på baggrund af undervisningen fra COLO HR-konsulentuddannelsen.” Fortæller Maria.


Den jobsamtale blev Marias næste skidt ind i HR. Hun landende nemlig en stilling den 1. november som HR-konsulent hos Sundheds- og Omsorgs-forvaltningen i Center for HR og Uddannelse i København. Vejen fra HR-uddannelsen i fast job, blev for Maria både kort og fyldt med interessante HR-udfordringer. Maria gik direkte fra sit HR-projekt ved Nuuday til en løntilskudsstilling ved Københavns Kommune og derefter havde hun 2-3 jobsamtaler fordelt på en måned, før hun landede sin nuværende HR-stilling:


“Jeg har fået mange flere jobsamtaler efter COLO HR-konsulentuddannelsen - det havde jeg slet ikke regnet med. Jeg håber virkelig også det sker for alle de nye, der lige er startet på HR-uddannelsen.” Fortæller Maria, som virkelig brænder igennem med sin taknemmelighed over, at have fundet vej og mod:


“COLO HR-konsulentuddannelsen har hjulpet mig med min faglighed, erfaring og givet mig et kæmpe selvtillidsboost. Jeg følte virkelig en tryghed til de jobsamtaler jeg var til - både i de værktøjer jeg har haft med fra HR-uddannelsen, men også i mig selv. Det betyder meget at være steder, hvor man får lov til at tro på sig selv. Det har virkelig været en gave for mig at komme på HR-uddannelsen. Jeg turde pludselig udfordre til jobsamtalerne, turde udfordre den måde de gjorde ting på - selvom jeg måske tænke på at gøre det før HR-uddannelsen, gjorde jeg det ikke. Det gør jeg nu. Jeg er blevet løftet som menneske, jeg tør tage nogle chancer. Både min HR-projektvirksomhed - Nuuday og COLO har formået at bygge mig op. Det har givet mig mulighed for at sætte min egen viden og kompetencer i spil på en helt ny måde. COLO HR-konsulentuddannelsen har været rigtig stor katalysator for, at jeg fandt det rigtige job.” Fortæller Maria glad.


Artikel af: Kristine Sundwall

139 views0 comments

Comments


bottom of page